Новини от партньори

Последният доклад на FoodDrinkEurope Data & Trends 2024 вече е наличен, предоставяйки изчерпателна статистика и анализи за индустрията на храните и напитките в ЕС. Според доклада Data & Trends 2024 хранително-вкусовата индустрия в ЕС дава работа на 4,7 милиона души, генерира оборот от 1,2 трилиона евро и 250 милиарда евро добавена стойност, което я прави най-голямата производствена индустрия в ЕС. В половината от 27-те държави-членки на ЕС индустрията за храни...

Виж повече

На 16 декември 2024 г., БСК представи резултатите от традиционното си онлайн-допитване до членовете на Камарата, проведено в периода 5 ноември – 6 декември 2024 г. сред 738 микро-, малки, средни и големи предприятия от цялата страна и от всички сектори на икономиката. Проучването се осъществява за 20-та поредна година, а целта е да се изследва състоянието на бизнеса в настоящите макроикономически условия. Основните теми са свързани с отражението на политическите проц...

Виж повече

FoodDrinkEurope обяви назначаването на Хенрик Самуелсън, SVP Customer Brands в Paulig, за президент на Организацията. Г-н Самуелсън беше назначен от борда на директорите на FoodDrinkEurope, който се събра на 8 ноември. Той поема поста от Марко Сетембри, бивш главен изпълнителен директор на Nestlé Zone Europe, който заемаше поста президент на FoodDrinkEurope от 2020 г. Г-н Самюелсън каза, че за него е чест да поеме поста. Прочети повече

Виж повече

Алергените като съставки са регулирани в ЕС от 2005 г.. Поради обективни реалности на селскостопанското производство и производството на храни, има случаи, при които не е възможно да се избегне нежеланото присъствие на алергени, което в някои случаи може да представлява риск за определини хора. Предупредителното етикетиране за алергени (PAL) е инструмент за информиране и следователно за подпомагане на управлението на този риск. Понастоящем PAL не е официално регулиран в ЕС...

Виж повече

На фона на последните избори за Европейски парламент и ключови дискусии в Европейския съвет относно бъдещата политическа посока на ЕС, FoodDrinkEurope представи ръководство за политици, в което подробно описва стратегии за развитие на конкурентна европейска индустрия за храни и напитки, която да е  водеща в света по устойчивост, иновации и икономически резултати, като същевременно осигурява безопасност на храните, достъпност и сигурност. Прочети повече.

Виж повече

Page 1 of 8