Новини от партньори

Нивото на обработка, на което са подложени нашите храни и напитки, не определя хранителното съдържание на крайния продукт. Класифицирането и законодателното определяне на храните въз основа на нивото на преработка не е научно обоснован подход към хранителната политика и би довело до отрицателни резултати за нашите хранителни системи. FoodDrinkEurope направи преглед на над 40 независими академични и научни статии, които критикуват класификациите на „ултрапреработен...

Виж повече

FoodDrinkEurope публикува Годишния си доклад 2024, в който представя основните постижения през миналата година. Прочети повече

Виж повече

Двигателите за преформулиране на съществуващ продукт или разработване на нов включват:   Промяна на съдържанието на калории или размера на порцията. Подобряване на хранителния профил (напр. чрез подбор на съставките, обогатяване с микроелементи, увеличаване на фибрите или протеините или намаляване на солта, захарите или мазнините) Намаляване на разходите. Разрешаване на проблеми с веригата за доставки. Удължаване на срока на годност.   Подобряване...

Виж повече

Преди гласуването на Регламента за опаковките и отпадъците от опаковки в Европейския парламент, FoodDrinkEurope събра някои ключови препоръки, за да гарантира, че кръговата икономика върви ръка за ръка с иновациите, конкурентоспособността и безопасността на храните в съответствие с амбицията за климатична неутралност на ЕС. Прочети повече  

Виж повече

FoodDrinkEurope обяви преизбирането на Марко Сетембри, главен изпълнителен директор на Nestlé Zone Europe, за неин президент за втори мандат. Преизбирането на г-н Settembri беше потвърдено на Общото събрание на FoodDrinkEurope, което се проведе на 28 юни.   Г-н Settembri каза, че за него е чест да поеме отново президентския пост и очаква да се справи с предстоящите предизвикателства:   „От началото на моята роля през 2020 г. станахме свид...

Виж повече

Page 1 of 7