Новини от партньори

Препоръки за изграждане на устойчивост на европейските системи за храни и напитки

Хранително-вкусовата промишленост на Европейския съюз подкрепя бързото прилагане на Европейския зелен пакт и дневния ред на стратегията „От фермата до трапезата“ в настоящите нестабилни времена.
 
Докато много компании за храни и напитки днес са изправени пред предизвикателства, произтичащи от комбинация от външни фактори, като пандемията от Covid, руската инвазия в Украйна, инфлация, недостиг на работна ръка и други, незабавните кризисни и спешни мерки са оправдани за поддържане на производствения капацитет и икономическа жизнеспособност на хранително-вкусовия сектор.
 
В същото време необходимостта от ускоряване на публичните и частните действия, инвестициите и сътрудничество никога не е била толкова голяма, за да могат гражданите на Европа и останалия свят да разчитат на гарантиран достъп до храна – днес и в бъдеще.
 
Осигуряването на глобална продоволствена сигурност за бъдещите поколения изисква хранителните системи да се трансформират, обединявайки концепциите за продоволствена сигурност, производителност и устойчивост.

 

Прочети повече

www.fooddrinkeurope.eu
Назад
Сподели