Новини от партньори

Данни и тенденции за европейската хранително-вкусова индустрия през 2022 г

Последният доклад на FoodDrinkEurope Data & Trends 2022 вече е публикуван и предоставя изчерпателна статистика и прогнози за хранително-вкусовата индустрията в ЕС.

 

Докладът Data & Trends 2022 показва, че хранително-вкусовата промишленост в ЕС дава работа на 4,6 милиона души, генерира оборот от 1,1 трилиона евро и 230 милиарда евро добавена стойност, което я прави една от най-големите индустрии в ЕС. В половината от 27-те държави-членки на ЕС индустрията за храни и напитки е най-големият работодател. Тазгодишното издание включва най-новите данни за устойчивостта, търговията с храни и напитки между ЕС и Обединеното кралство, очакванията на потребителите и поглед към бъдещото потребление
Data & Trends 2022 също предоставя перспектива за пазарите. Около 60% от износа на храни и напитки от ЕС са предназначени за единния пазар. В същото време ЕС е най-големият износител на храни и напитки в света с износ извън ЕС, достигащ 156 милиарда евро и търговски излишък от 73 милиарда евро. Докладът включва и класация на 50-те най-добри компании за храни и напитки в света..

 

Прочети повече

www.fooddrinkeurope.eu
Назад
Сподели