Еко новини

Стратегията ни е „зелено“, „чисто“, „локално“ и „заедно“ Борислава Налбантова, изпълнителен директор на „Девин“ в годишната бизнес анкета на Bglobal

News image

1. Какви са Вашите очаквания за 2024 г., за Вашия бизнес и за българската икономика?

„Девин“ ЕАД е лидер на пазара на минерална и изворна вода в България от създаването си през 1992 г. Изворите и мястото на бутилиране се намират в екологично чист район в региона на град Девин, в Родопа планина. Фирмата е и ексклузивен дистрибутор на енергийните напитки Red Bull и плодовите сокове Granini за България. От 2017 г. компанията е част от белгийската група Spadel, водещ производител на бутилирана вода в Бенелюкс (Белгия, Нидерландия и Люксембург) и Франция. От 2021 г. „Девин“ ЕАД е сертифицирана въглеродно неутрална компания. Тя е първата българска компания за бутилирана вода, която постига въглероден неутралитет както на ниво компания, така и на ниво продукт. 

1. Като лидер на пазара в сектора си „Девин“ развива категориите на минералната и изворната вода и активно запознава потребителите с ползите от правилната хидратация и с видовете вода. Така изпълняваме целта си да свързваме хората и природата за един по-здравословен живот – днес и в бъдеще. Изследванията показват, че българинът все повече се интересува не само какво яде, но и какво пие, и се обръща за хидратация към натуралните минерални и изворни води заради доказаните им предимства. Вярваме в бъдещето на тази категория напитки, защото здравето е основен мотив за потребителите. Както досега, така и в бъдеще ще отдаваме голямо значение на иновациите от гледна точка на потребителското усещане. Те могат да бъдат под формата на нова опаковка: в „Девин“ предложихме стек от 6 бутилки по 1,8 литра с отличен дизайн. Или на нови вкусове – като DEVIN Минерали и Витамини, много добре приета на пазара. 

По отношение на българската икономика през 2024 г. особено важно е овладяването на инфлацията и своевременното изпълнение на политиките и проектите на институциите.

Прочети повече

www.bglobal.bg
Назад
Сподели