Новини

Ренато Беритич: Инвестираме още 17 млн. лв. в заводите в Костинброд и Банкя през 2023

News image

Планираме да увеличим и екипа, новите позиции ще са предимно в производството и логистиката – сподели директорът „Техническа функция“ в Кока-Кола ХБК България пред Economy.bg


Ренато, поемате позицията директор „Техническа функция“ в България в един доста предизвикателен период за бизнеса и хората в световен мащаб. Каква е Вашата стратегия за справяне с тези предизвикателства?

Всички ние винаги сме изправени пред по-големи или по-малки предизвикателства, но за щастие, екипът ни в България в момента поддържа нива на текучество, които са малко по-ниски от тези преди пандемията, а аз вярвам, че именно хората са най-важната съставка от рецептата за успех на всеки бизнес.

Имам щастието да наследя опитен, ангажиран и доказано успешен екип от професионалисти в различни области. Планираме да инвестираме в развитието на експертизата им в дългосрочен план, за да гарантираме, че тя ще достигне пълния си потенциал. С оглед на това в структурата ни има и специална длъжност, която се фокусира върху непрекъснатото развитие на уменията и знанията.

Фактът, че екипът на „Техническа функция“ в България бе признат за най-добър по отношение на ефективността на веригата за доставки за 2021 г. сред всички 29 държави в групата на Кока-Кола ХБК, е само поредното доказателство за постиженията им до момента. Бих искал да им благодаря за топлото посрещане и съм убеден, че ще продължим да бъдем гъвкави по отношение на работата и разпределението на отговорностите, за да можем заедно да имаме необходимата свобода да постигаме общите ни цели и да се чувстваме удовлетворени от резултатите.

Каква е общата стойност на инвестициите в заводите в Костинброд и Банкя до момента и планирате ли да ги увеличите?

През изминалите години Кока-Кола ХБК България е реализирала успешно не един и два значими проекта – смело мога да нарека производствения ни център в Костинброд „мегазавод на бъдещето“. От създаването му досега инвестициите в него са над 160 млн. лв., а територията му вече надхвърля 150 дка.

Реализираните инфраструктурни проекти през последните 4 години на стойност близо 40 млн. лева, включително нова складова база, високотехнологична линия от ново поколение и други, също са повод за гордост и удовлетворение.

В същото време, производственият ни център в Банкя вече може да се похвали със 100% потребление на зелена електроенергия, а заводът ни в Костинброд върви устремено по същия път.

Гордеем се и с въведените иновации, както и с автоматизацията на ключови процеси – т.нар. vision picking (който подпомага дейността на нашите колеги в складовете), оборудване за придвижване на стоката, видимост в реално време на дистрибуционния процес и много други.

Разбира се, няма да спрем дотук – през новата 2023 година имаме не по-малко амбициозни планове, с които ще реализираме нововъведения и инвестиции на стойност над 17 млн. лева.

Планирате ли да разраснете екипа си и в случай че да – какви специалисти ще търсите?

Да, планираме да увеличим екипа си поради планирания по-голям обем на производство през 2023. Новите позиции ще са предимно в производството и логистиката, като ще бъдат обявени допълнително.

Цялото интервю с Ренато Беритич можете да намерите на сайта Economy.bg.

www.economy.bg
Назад
Сподели