Новини от партньори

Марко Сетембри е преизбран за президент на FoodDrinkEurope

News image
FoodDrinkEurope обяви преизбирането на Марко Сетембри, главен изпълнителен директор на Nestlé Zone Europe, за неин президент за втори мандат.
Преизбирането на г-н Settembri беше потвърдено на Общото събрание на FoodDrinkEurope, което се проведе на 28 юни.
 
Г-н Settembri каза, че за него е чест да поеме отново президентския пост и очаква да се справи с предстоящите предизвикателства:
 
„От началото на моята роля през 2020 г. станахме свидетели на истинската стойност, която секторът на храните и напитките може да донесе на обществото, и на положителната роля, която организация като FoodDrinkEurope може да играе.
„Въпреки пандемията на Covid, проблемите с веригата за доставки след руската инвазия в Украйна и увеличения натиск върху разходите, ние успяхме да поддържаме веригата за доставки на храни. Направихме това, като същевременно запазихме достъпността на храната за нашите потребители и все още плащаме справедливи цени на нашите доставчици, включително фермери, за техните суровини.
 
Г-н Settembri подчерта, че иска европейският сектор на храните и напитките да бъде глобален еталон за устойчивост. За да се случи това, трябва да има по-тясно сътрудничество със земеделските производители, политиците и всички други участници в хранителните системи. FoodDrinkEurope призовава за план на ЕС за инвестиции в храни и устойчивост, който е покана за обединяване на усилията за по-силна хранителна верига.
 
„Очаквам с нетърпение да продължим отличното сътрудничество с екипа и членовете на FoodDrinkEurope за постигане на нашите общи цели. Изпълнение на нашите ангажименти за климата в Париж, подкрепа за устойчиво селско стопанство, истински единен пазар за храни и напитки и справедливост по цялата хранителна верига: това са сред нещата, които можем да постигнем колективно и които ще направят обществото ни по-добро.“
www.fooddrinkeurope.eu
Назад
Сподели