Новини

Първият KitKat, създаден с какао по програмата на Nestlé за увеличаване на доходите на фермерите, вече e в Европа

News image

Нестле представи първия KitKat, направен с какаова маса от зърна, отглеждани от фермерски семейства, част от програмата за увеличаване на доходите (Nestle Income Accelerator) на компанията. С всяко закупено барче KitKat потребителите дават възможност да се подобри живота на фермерите и да се развива устойчивия начин на добив на какао.

Иновативната програма стартира през януари 2022 г., за да помогне за преодоляване на разликата в доходите на семействата, отглеждащи какао и да намали риска от използване на детски труд като в същото време се стреми да развива по-добри селскостопански практики и да насърчава равенството между половете, като превръща жените в агенти на положителна промяна. Програмата стимулира семействата, заети в добива на какао да  записват децата си в училище и да прилагат добри земеделски практики, като им дава възможност да увеличат доходите си.

До момента Nestle Income Accelerator е подкрепила повече от 10 000 семейства в Кот д'Ивоар, а от началото на 2024 година  разширява обхвата си и в Гана, за да включи общо 30 000 семейства. До 2030 г. програмата има за цел да достигне до близо 160 000 семейства, отглеждащи какао в глобалната верига за доставки на какао на Нестле.

За да успее да трансформира глобалното си снабдяване и да постигне пълна проследимост като отдели какаото, получено по устойчив начин през програмата за увеличаване на доходите на фермерите от останалите източници на суровината, Нестле си сътрудничи с различни партньори и доставчици по света с цел да се проследи цялото пътуване на какаовите зърна от произхода до фабриката и физически да се отдели какаото, придобито по устойчив начин. За постигането на тази цел, програмата се придържа към един от най-високите стандарти за проследимост Mixed Identity Preserved", което позволява какаото да бъде проследено и съхранявано разделно. Ангажиментът на Nestle e  до средата на 2024 г. да използва какаово масло, придобито през програмата за увеличаване на доходите на фермерите,  за целия си шоколад KitKat в Европа, като планира да се разшири и в други региони през следващите години.

Прочети повече

www.24chasa.bg
Назад
Сподели