Новини

Емил Колев: Развитието е синоним на нашето производство

News image

Интервю с ръководителя на производствения център на Кока-Кола ХБК България в Банкя за сп. ХВП

Г-н Колев, можете ли да споделите повече за това как се развива заводът на Кока-Кола ХБК България в Банкя през последните години? Какви са иновациите, които ви помагат да подобрите процесите на производство?

Радвам се, че използвахте именно думата „развитие“, тъй като ако трябва да опиша производствения ни център в Банкя само с една, единствена дума, то бих използвал точно тази. Щастливи сме, че заводът продължава да надгражда отличните си резултати. Непрекъснато инвестираме в иновативни технологии и процеси, които гарантират енергийна ефективност, намалена консумация на ресурси и подпомагат постигането на нашите дългосрочни бизнес цели.

Множество пъти съм споделял за всички наши постижения, тъй като искрено се гордеем с всяко едно от тях. И никога няма да ми омръзне да говоря за всичко, което правим, тъй като вярвам, че добрият пример трябва да се споделя. Една от основните ни цели е намаление на въглеродните емисии и свеждане до минимум отпечатъка ни върху околната среда. Именно поради тази причина постигнахме договаряне на доставката на електроенергия на свободния пазар единствено от доставчици, които ни гарантират, че тя идва от възобновяеми източници. Оттам дойде и една изключителна важна стъпка за завода, а именно това, че можем да се похвалим със 100% потребление на зелена електроенергия.

През последните 2 години въведохме и редица продуктови иновации, като прикрепените към бутилките капачки, промяната на дизайна на бутилките от 1 L и на големите ни опаковки от 5 и 11 L на минерална вода „Банкя.

Продължаваме да търсим нови подходи, за да запазим стабилното си присъствие на пазара и няма как да не споделя, че нищо от това нямаше да бъде възможно без колегите от голямото семейство на Кока-Кола ХБК България, които работят неуморно всеки ден.

Цялото интервю с Емил Колев можете да прочете в актуалния брой на сп. ХВП.

www.coca-colahellenic.com/
Назад
Сподели