Дейност на сдружението

Сдружение „Храни и напитки България“ участва в  конференцията „Зелена трансформация: Кръгова икономика и устойчиво развитие – хора, материали и бизнес модели“, организирана от сп. Enterprise и Българската стопанска камара. Темите, които бяха обсъдени по време на форума са подобряване на ефективността на икономиката, намаляване на ресурсоемкостта ѝ и развитие на кръгова икономика, която да носи резултати за цялото общество. Пъ...

Виж повече

На 26 октомври се състоя Петнадесетата Научно-практическа конференция, посветена на темата „Тенденции в опаковането на храни и напитки – технологии, материали, екология и нормативна уредба“. Конференцията се проведе с подкрепата на Сдружение „Храни и напитки България“, Асоциация на производителите на безалкохолни напитки в България и съдействието на: МЗХ, МОСВ, БАБХ, Университет по хранителни технологии, Институт по целулоза и хартия. По време на фо...

Виж повече

Сдружение „ Храни и напитки България“ участва в 12-та Национална младежка научно-практическа конференция, която се проведе в рамките на международното изложение АГРА и беше открит от д-р Светла Чамова, председател на СХП. „В лицето на Министерството на земеделието представителите на хранително-вкусовата промишленост имат партньор, който е отворен за комуникация, с цел подобряване на политиките в сферата на качеството и безопасността на храните“, каза заместни...

Виж повече

На 25ти януари 2023 година Сдружение „ Храни и напитки България“ отпразнува своя пети рожден ден. Сред гостите бяха заместник министърът на земеделието Георги Събев, председателят на БСК Добри Митрев, партньори и приятели. Преди 5 години 11 от най-големите предприятия в хранително-вкусовата промишленост у нас се  обединиха, за да работят за по-благоприятна среда и развитие на бизнеса в България, за налагане на модели на устойчив бизнес и високи стандарти. Петър С...

Виж повече

Денят на хранително-вкусовата промишленост бе отбелязан на 7 декември 2022 г. с XIX Национална научно-практическа конференция с международно участие на тема: „Хранителната индустрия в България – настояще и бъдеще» и Национален конкурс на СХП „Хранително-вкусовата промишленост – нови продукти и технологии 2022 година». Организатор на събитията е Съюзът по хранителна промишленост към ФНТС. Присъстваха зам.-министърът на земеделието Крум Неде...

Виж повече

Page 1 of 7